Alitalia otvara novu liniju od Rima do popularnog španskog letovališta Ibica. Letovi na novoj liniji počinju od 15. maja i obavljaće se pet puta nedeljno: utorkom, sredom, četvtkom, subotom i nedeljom.

Alitalia je omogućila veoma jednostavnu i povoljnu konekciju do Ibice za putnike iz Beograda. Putnici iz Srbije će moći da otputuju do Ibice preko Rima, letom Alitalije u 18:30. Dolazak na rimski aerodrom Fjumićino je u 20 časova, a nastavak putovanja za Ibicu u 21:35. 

Dolazak na ovo špansko ostrvo je planiran u 23:30. Povratak je moguć jutarnjim letom iz Ibice u 06:40 ka Rimu, a nakon dolaska u glavni grad Italije putnici mogu da nastave za Beograd već u 09:30 letom Jat Airwaysa sa kojim Alitalia ima kodšer sporazum, ili da to urade kasnije letom Alitalije u 16:05, a da pauzu iskoriste za kratku posetu Rimu.

Cena povratne karte sa svim taksama i nadoknadom za izdavanje za ovo povratno putovanje iznosi od 245 evra. Karte se već mogu kupiti preko sajta Alitalije ili u turističkim agencijama koje prodaju aviokarte.

Osim do Ibice, putnici iz Srbije mogu putovati preko Rima do još jednog španskog grada. Od letnjeg reda letenja Alitalia je uvelai i redovnu liniju do Bilbaoa dva puta nedeljno, sredom i nedeljom. Cena povratne karte na ovoj liniji se kreće od 275 evra sa svim uključenim taksama i nadoknadom za izdavanje karte.