Air Serbia je uvela kodšer let do Sankt Peterburga (LED) preko moskovskog aerodroma Šeremetjevo.

Svoju oznaku leta Air Serbia je postavila na Aeroflotove letove od Moskve do Sankt Peterburga, pa putnici sada imaju mogućnost da na dobro poznatoj ruti kupuju karte i Air Serbije.

Putnicima će biti omogućeno više dnevnih kombinacija na ovoj relaciji imajući u vidu da između Beograda i Moskve postoji više letova svakog dana.

Air Serbia leti dva puta dnevno do Moskve, kao i Aeroflot na čijim letovima Air Serbija takođe ima svoju oznaku. Iz Moskve do Sankt Peterburga svakog dana Aeroflot obavi dvadesetak letova, a na nekoliko njih je postavljena oznaka Air Serbije.

Najpovoljnije konekcije su sa polaskom u 06:45 iz Beograda. Avion Air Serbije sleće na moskovski aerodrom Šeremetjevo u 12:35, a naredni let je u 14:15 sa dolaskom u Sankt Peterburg u 15:35. Druga opcija je noćnim letom u 23:45 sa dolaskom u 05:40 u Moskvu, odakle se nastavlja putovanje u 07:35 za Sankt Peterburg gde je dolazak u 09:05.

Transfer na domaći let na Šeremetjevu

Putnici koji na moskovskom aerodromu Šeremetjevo imaju transfer na neki od domaćih letova u Rusiji moraju da preuzmu prtljag po dolasku u Moskvu i da ga ponovo čekiraju za domaći let zbog lokalnih propisa. Ovo praktično znači da putnici po dolasku napuštaju tranzitnu zonu, preuzimaju svoj predati prtljag, odlaze u terminal sa koga nastavljaju putovanje, čekiraju se ponovo za naredni let i predaju prtljag.

U slučaju kada lete od Beograda preko Moskve do Sankt Peterburga u ovoj kombinaciji sa letovima Air Serbije oni treba da menjaju terminal. Air Serbia koristi Terminal F, a Aeroflot koristi Terminal D. Ova dva terminala su deo jedinstvenog kompleksa i fizički su spojeni pa je transfer moguće obaviti pešice.