Air Serbia je sklopila novi kodšer sporazum sa Etihad Regionalom i proširila kodšer sporazum sa Etihad Airwaysom.

Od sada putnici iz Beograda mogu da kupe karte Air Serbije i da putuju do Ženeve i Lugana koristeći letove Etihad Regionala do ovih gradova. 

Nova kodšer destinacija je i Kolombo (Sri Lanka) koji je dostupan preko dva dnevna leta Etihad Airwaysa od Abu Dabija do Kolomba.

Kodšer sporazum omogućava da jedna aviokompanija postavi svoju oznaku (kod) na let koji obavlja druga aviokompanija i da na taj način i destinacije do kojih ne sama ne leti uvrsti u svoju mrežu linija i prodaju.

Lugano se tako po prvi put u istoriji našao u mreži dostupnih destinacija Air Serbije, a ujedno to je i jedina destinacija koja je sprskim putnicima dostupna preko Ženeve iz bogate mreže linija partnerske aviokompanije Etihad Regional.

Air Serbia još nije objavila cenovnik aviokarata do Lugana, dok će povratne karte do Ženeve sa oznakom Air Serbije koštati isto koliko i karte sa oznakom originalnog prevoznika Etihad Regionala – 153 evra sa svim taksama i bez doplate za izdavanje karte.

Uz dva dnevna leta između Beograda i Abu Dabija (jedan obavlja Air Serbia, a drugi Etihad Airways) putnicima našeg nacionalnog avioprevoznika je omogućena veza sa velikim brojem letova Etihada.

Iako je još početkom prošle godine Jat Airways potpisao kodšer sporazum sa Etihad Airwaysom po kome će svoj kod (JU) postaviti na let za Abu Dabi i još 21 destinaciju Etihada, do sada je postavljen kod samo do Abu Dabija i još šest gradova: Sidneja, Melburna, Brizbejna, Perta, Kuvajta i Sejšela, a od 30. jula će tom spisku biti dodat i Kolombo.

Uslov za postavljanje Air Serbijinog koda na let za Kolombo je bio bilateralni sporazum sa Sri Lankom, koji je Srbija nedavno potpisala u Beogradu.