Počev od petka, 25. novembra 2011. Wizz Air je uveo dodatnu opciju za svoje putnike. Od tog dana putnici mogu da rezervišu sedište u prva dva reda. Ova specifična usluga putnicima ne nudi putnicima mnogo, ali ih spašava od jurnjave putnika prilikom ukrcavanja, kako bi se dokopali dobrih mesta za sedenje.

Putnici koji budu platili osam evra po letu moći će sada da dobiju garantovano mesto u prva dva reda. Oni neće moći da biraju mesto pored prozora ili prolaza, a ukoliko ovu uslugu kupe na aerodromu platiće je dvostruko više – 16 evra.

Wizz Air je iz bezbednosnih razloga ograničio korišćenje ove usluge. Zbog izlaza za slučaj opasnosti koji se nalaze ispred prvog reda, u njemu mogu da sede samo osobe koje su sposobne da reaguju u slučaju opasnosti na način kako im to bude objasnilo kabinsko osoblje. Osnovno znanje engleskog jezika je takođe potrebno. U prvom redu ne mogu da sede osobe sa prekomernom težinom ili one koje se ne osećaju sposobnim da reaguju na potreban način, trudnice, i maloletne osobe. Porodice sa malom decom mogu da sede u drugom redu.

Na ovu uslugu putnicima se preporučuje da uzmu i prioritetno ukrcavanje kako bi izbegli gužve i ukrcali se u avion bez stresa. Ova usluga košta četiri evra ako se kupuje online prilikom kupovine karte ili putem call centra i osam evra ako se kupuje na aerodromu.

Usluga garantovanog sedišta u prva dva reda nije isto što i usluga izbora željenog sedišta kada putnik može da bira bilo koji red ali i poziciju (prozor, sredina ili prolaz).

Po istoj tarifi putnici mogu i dalje da rezervišu sedište sa dodatnim prostorom za noge (extra legroom seat). Ova sedišta se okvirno nalaze u sredini aviona u redu pored središnjih izlaza za slučaj opasnosti (emergency seat). Da bi sedeli na ovim sedištima putnici treba da su sposobni da reaguju u slučaj potrebe na način koji predviđaju procedure u slučaju opasnosti. Novina za ovu uslugu je da joj može biti priključena i dodatna usluga prioritetnog ukrcavanja.