Australijska nacionalna aviokompanija Qantas ne leti direktno do Beograda kao što je to bio slučaj osamdesedetih godina prošlog veka kada je džambo-džet sa kengurom na repu redovno krasio platformu beogradskog aerodroma, ali Australija nam zahvaljujući ovoj kompaniji nikada nije bila bliža kao danas.

Nakon nedavnih krupnih promena na popularnoj kengurovoj ruti između Velike Britanije (i Evrope) i Australije Qantas je omogućio nove konekcije evropskim putnicima do svoje daleke domovine.

Qantasova ponuda do Australije
Adelejd od 1279 €
Melburn od 1279 €
Sidnej od 1287 €
Brizbejn od 1299 €
* sve cene su za povratne karte u ekonomskoj klasi sa svim uračunatim taksama

Umesto preko Londona i/ili Singapura kao ranije, sada se u Australiju putuje preko Dubaija.

Za putnike iz Srbije je ova konekcija daleko povoljnija, pošto je putanja preko Dubaija geografski posmatrano najprirodnija, uz minimalno odstupanje od najkraće rute i uz samo jedno presedanje na aerodromu u Dubaiju.

Qantas ima ostvarenu jaku saradnju sa aviokompanijama Emirates i flydubai.

Putnici iz Beograda mogu leteti direktno do Dubaija letovima flydubaija, gde potom presedaju na letove Qantasa ili Emiratesa, sa Qantasovom oznakom.

Specijalne cene unutar Australije

Qantas ima specijalnu ponudu za sve putnike koji u ovu zemlju ulaze nekim od letova ove kompanije, a dalje žele da putuju po Australiji. U veoma razgranatoj mreži domaćih linija (preko 60 destinacija) Qantasu pomaže i JetStar, njegova lowcost ćerka kompanija, a dva prevoznika omogućavaju putnicima da iz Melburna ili Sidneja do kojih Qantas direktno leti više puta dnevno iz Dubaija nastave dalje do svakog domaćeg aerodroma.

Australia Walkabout Pass, je specijalna propusnica Qantasa, u okviru koje putnik može na ulazni Qantasov let nadovezati bilo koji domaći let po specijalnoj sniženoj ceni od 40 do 70 evra.

Qantas je jedna od najpoznatijih, najbezbednijih i najnagrađivanijih aviokompanija na svetu. Članica je oneworld alijanse i ima sporazum o zajedničkom poduhvatu sa aviokompanijom Emirates na letovima ka Australiji preko Dubaija.