Wizzair je izvršio korekciju pravila za prevoz prtljaga. Od 1. aprila ova pravila su pojednostavljena. Ukida se doplata za višak prtljaga s obzirom da se prtljag svakako plaća, ovakva doplata je samo otežavala proces rezervacije i kupovine karte kao i registracije za let.
Po novim pravilima putnici imaju pravo da ponesu maksimalno 6 komada prtljaga svaki maksimalne težine do 32 kg. Ovaj prtljag će se naplaćivati po komadu (piece concept). Svaki komad prtljaga biće naplaćen 15 evra ukoliko se plaćanje vrši online prilikom kupovine karte. Ukoliko se prtljag ne plati preko interneta već putnik to želi da uradi na aerodromu u trenutku registracije za let (check-in) onda će nadoknada koju će platiti biti 30 evra. Preko interneta je moguće rezervisati i platiti maksimalno tri komada prtljaga.
Pravila za ručni prtljag se nisu menjala osim što je naglašeno da će se kazna za prekoračeni ručni prtljag strogo naplaćivati u iznosu od 60 evra na samom gejtu. Putnici mogu u avion uneti isključivo jedan komad ručnog prtljaga makisimalnih dimenzija 55x40x20cm koji ne sme biti teži od 10kg.
Pravilo jednog komada ručnog prtljaga je veoma strogo i primenjuje se na sve što putnik unosi u avion: (torba za laptop, torbica za dokumenta, kesa sa sitnicama iz duty free prodavnice i slično). Putnicima se savetuje da sve što žele da unesu u avion nekako spakuju u jednu torbu ili kesu odgovarajućih dimenzija.
U Wizzair-u su naglasili da će izuzetak od pravila biti: ćebe, mobilni telefon, nešto za čitanje tokom leta, hrana za bebe, sklopiva dečja kolica, mala dečja korpa ili par štaka za osobe kojima su potrebne.
Putnici iz Srbije koriste često avione Wizzair-a iz Temišvara ili Zagreba ka Londonu, Rimu ili Dortmundu. Od juna ove godine avioni Wizzair-a leteće i iz Beograda ka Dortmundu (od 12. juna) i ka londonskom aerodromu Luton (od 24.jula)