Španski niskotarifni avioprevoznik Vueling je poboljšao usluge rezervacije karata preko mobilnog telefona.

Od nedavno posetioci Vuelingovog sajta za mobilne telefone i korisnici njihove aplikacije za pametne telefone mogu da biraju između tri tarife koje ova kompanija nudi umesto samo jedne osnovne kako je ranije bilo moguće. Putnicima su osim osnovne (basic) tarife koja je zapravo lowcost tarifa sada omogućene i druge dve tarife ove kompanije: Optima i Excellence.

Basic tarifa predstavlja samo prevoz avionom na određenoj relaciji. Ona ne uključuje dodatne usluge, koje putnik samostalno bira prema svojim željama i plaća prema cenovniku kompanije.

Ako želi da preda jednu torbu do 23kg tešku to će ga koštati dodatnih 12 evra po pravcu. Izbor sedišta se takođe posebno plaća od 4 do 12 evra po pravcu u zavisnosti od izabranog sedišta.

Uz Optima tarifu putnici imaju pravo na jedan komad besplatnog prtljaga do 23kg kao i na izbor sedišta prema željama, osim sedišta sa dodatnim prostorom za noge (u redu za evakuaciju).

Najskuplja tarifa (Excellence) obuhvata osim prevoza i mnoge dodatne usluge: besplatan prevoz prtljaga do 23kg, rezervisano mesto za ručni prtljag, sedišta u prvom redu, ketering tokom leta, posebne šaltere za čekiranje na aerodromu i pristup salonu za biznis putnike.

Uz ovu tarifu putnici imaju i fleksibilnost da menjaju kartu bez plaćanja posebnih penala ili da je refundiraju ukoliko odustanu od putovanja.

Vueling uspostavlja redovnu sezonsku avioliniju od Barselone do Beograda počev od 20. juna. Letovi će se obavljati tri puta nedeljno, a najniža cena karte prema osnovnoj tarifi na ovoj relaciji je 99 evra (ako se kupuje direktno preko sajta kompanije). Povratna karta sa svim taksama i sa uključenim prtljagom prema Optimum tarifi košta oko 140 evra, ako se kupuje u agencijama koje prodaju aviokarte. U ovu cenu je uključena i minimalna doplata za izdavanje karte od deset evra.