Rusija planira da ukine taksu za strane aviokompanije koje su u preletu preko Sibira. Ukidanje ove ekonomski nelogične takse je deo neophodnih aktivnosti na učlanjenju Rusije u Svetsku trgovinsku organizaciju (WTO). Evropske aviokompanije trošile su oko 400 miliona dolara godišnje na plaćnje takse koja potiče još iz perioda hladnog rata.

Taksa za prelet preko Sibira uvedena je evropskim avio prevoznicima od strane Sovjetskog Saveza, 60-tih godina, kao odgovor na sve češće zahteve za skraćivanjem rute ka Aziji što bi podrazumevalo sve više letova preko sovjetske teritorije.

Transsibirska ruta je najkraća veza između Evrope i Dalekog Istoka. Ukidanjem takse za prelet aviokompanije će uštedeti ne samo na ime te takse već će značajno smanjiti potrošnju goriva i trajanje leta. Oslobađanjem transsibirske rute za besplatno korišćenje Rusija obezbeđuje preduslove da karte na linijama ka Dalekom Istoku značajno pojeftine. Wall Street Journal, smatra da će karte do Kine i Japana moći da pojeftine i do 10%.

Evropska Unija i Ruska Federacija su još 2006. godine postigle dogovor o postupnom ukidanju taksi, pa je tako Rusija ukinula takse za one kompanije koje koriste transsibirsku rutu ali sleću u Moskvu. Ostali su plaćali punu cenu. Po tek postignutom dogovoru, Rusija će u potpunosti ukinuti ovu taksu, i to tako što će od 1. januara 2012. prestati da je naplaćuje novim aviokompanijama a od 1. januara 2014. taksa će i zvanično biti ukinuta za sve aviokompanije. Nakon toga aviokompanije će plaćati samo uslugu navigacije ruskoj kontroli letenja.

Portal The Moscow News tvrdi da je novac od taksi, Ruska vlada prosleđivala svom nacionalnom avioprevozniku – Aeroflotu i da će njihovo ukidanje prouzrokovati gubitke ove kompanije što je čak pre dve godine potvrdio i generalni direktor Aeroflota Vitalij Savelijev u izjavi za ruske medije. Trenutno je Aeroflot evropska aviokompanija koja ima najpovoljnije cene za letove ka Aziji i Dalekom Istoku.