U poslednje vreme sve više aviokompanija uvodi novu putnu klasu koja bi se mogla smestiti između biznis i ekonomske putne klase. Turkish Airlines je uveo svoju srednju klasu. Nazvana je „Comfort Class“ a odlikuju je drugačija komfornija sedišta sa više prostora za noge. Putnici imaju i dodatak za noge na sedištu ispred koji je veoma koristan kod dugih letova zato što pomažu relaksaciji nogu. Za putnike nove „comfort“ klase omogućena je i bolja zabava tokom leta. Svaki putnik ima sopstveni 10,6 -inčni monitor na sedištu ispred. Od zabavnih sadržaja putnicima se nude filmovi, muzika, serije, dokumentarci, crtaći.

Nova putna klasa biće uvedena na interkontinentalnim letovima ka Pekingu, Šangaju, Tokiju, Bangkoku, Sao Paolu i Torontu. Nova klasa postojaće u novim avionima Boeing 777 čiji se dolazak u flotu Turkish Airlines-a očekuje uskoro. Od dinamike isporuke novih aviona zavisiće i početak prodaje nove putne klase na letovima ka Njujorku, Čikagu i Vašingtonu.

Turkish Airlines je jedna od najnaprednijih aviokompanija poslednjih godina. Dobitnik je brojnih nagrada u avijaciji. U 2011. je nosilac osam priznanja od kojih je najveće priznanje za najbolju aviokompaniju u Evropi. Ima flotu od 142 aviona i leti do 165 destinacija širom sveta.Iz Beograda ova kompanija leti svakog dana u 14:40 ka Istanbulu odakle putnici mogu nastaviti svoje putovanje ka drugim turskim gradovima ili ka dalekim destinacijama. Turkish Airlines se dosta koristi za letove iz Beograda ka bliskoistočnim i azijskim destinacijama.

Comfort Class Turkish Airlines-a je osvojila tri prestižne nagrade Skytrax-a za 2011. godinu. Ova klasa je proglašena drugom najboljom premijum ekonomskom klasom na svetu. Njegov ketering je takođe osvojio srebrnu medalju u svetu dok su sedišta u ovoj klasi najbolja u svojoj kategoriji.