Aviokompanija Turkish Airlines je 20. jula na aerodromu Ataturk u Istanbulu otvorila novi salon za putnike biznis klase. Luksuzan salon nosi naziv "Byzantin Chic".

U saopštenju Turkish Airlines-a povodom otvaranja novog salona istaknuto je da je postojala velika potražnja putnika za jednim takvim prostorom na aerodromu, koji će biti rezervisan samo za putnike u višim klasama. Novi salon Byzantine Chic biće dostupan putnicima Turkish Airlines-a koji lete u biznis klasi, članovima Miles and Smiles programa sa statusima Elite i Elite Plus kao i svim članovima Miles and More programa sa zlatnim (gold) statusom.

Salon se prostire na 3000 kvadratnih metara i nalazi se u delu gde su međunarodni odlasci. Kapacitet salona je 2000 putnika dnevno. Putnicima će na raspolaganju biti veliki izbor hrane i pića. U sklopu salona nalaze se i privatne sobe za odmor (relaxation rooms), tuševi, prostor i igraonica za decu kao i privatne sobe za putnike sa malom decom. Posebnu zanimljivost salona predstavlja bilijar sala sa bibliotekom.

U salonu putnici mogu uživati u gledanju televizije, slušanju muzike, prelistavanju najnovije internacionalne štampe. Poslovni putnici koji budu koristili salon moći će da nesmetano rade u biznis delu koji je opremljen svom neophodnom kancelarijskom opremom. Salon je u potpunosti pokriven bežičnim internetom.