Amadeus, najveći globalni rezervacioni sistem za kupovinu aviokarata je saopštio da je potpisao sporazum sa italijanskom brzom železnicom. Trenitalija (Trenitalia) je tako postala dostupna avioagentima širom sveta koji u poslu koriste Amadeus.

Na preko 91.000 rezervacionih terminala u celom svetu biće moguće rezervisati i kupiti karte za italijanske železničke linije.

Rezervacija i prodaja voznih karata omogućena je uz pomoć najsavremenije informacione tehnologije koju koristi Amadeusova prodajna platforma. Uključivanje Trenitalije u Amadeusov sistem omogućiće avioagentima da prodaju kombinovane karte za avion i voz, kao i da vrše uporedni pregled cena avio i voznih karata na istim rutama kako bi putnicima ponudili što povoljniju opciju.

Prema nedavno urađenoj Amadeusovoj studiji, broj putnika na brzim linijama Trenitalije raste velikom brzinom. U 2011. Trenitalija je imala 25 miliona putnika. Putovanja vozom postaju sve popularnija širom Evrope, gde železnički saobraćaj u poslednje vreme doživljava preporod i sve češće postaje alternativa avionskom prevozu.