Swiss International Air Lines otvara novu liniju od Beograda do Ženeve. Prvi avion na ovoj liniji poleteće 19. decembra 2013. godine.

Biće to Airbus-ov A320 sa 136 do 168 putničkih mesta u zavisnosti od konfiguracije putničke kabine.

Na ovoj liniji avioni Swiss-a će leteti dva puta nedeljno: utorkom i četvrtkom, a od 12. aprila naredne godine i tri puta uz dodatni let subotom.

Swiss je već pustio u prodaju karte za ove letove i one se mogu kupiti preko sajta ove kompanije ili u turističkim agencijama koje prodaju aviokarte.

Ova nova linija će biti posebno interesantna zato što će Swiss na tržištu Srbije ponuditi neke nove i veoma interesantne tarife. Naime, uvodi se posebna ekonomska fleksibilna tarifa koja će važiti samo za Ženevu i koja će sadržati sve standardne usluge u aviosaobraćaju.

Osim besplatnog ručnog prtljaga, putnici će imati pravo i na besplatni predati petljag, besplatan ketering tokom leta, ali i dodatnu fleksibilnost koja je obično karakteristična samo za najskuplje karte. Međutim, u slučaju Geneva Economy Flex tarife putnici će besplatno moći da izvrše jednu promenu ukoliko je raspoloživa ista tarifa za novi datum putovanja. U protivnom moraće samo da doplate do prve raspoložive tarife.

Najniža cena prema ovoj specijalnoj tarifi je 140 evra sa svim taksama. Na ovu cenu treba dodati još nadoknadu za izdavanje karte koja je od 10 do 30 evra u zavisnosti od mesta i načina kupovine.

Još povoljnija tarifa za ovu novu liniju je omogućena za kupovinu preko interneta. Putnici koji budu kupovali karte preko sajta Swiss-a mogu izabrati novu i veoma neobičnu tarifu za tradicionalne aviokompanije. Swiss je osmislio posebnu Geneva Economy Light tarifu koja pokriva samo prevoz u oba smera. Ova tarifa omogućava samo besplatan ručni prtljag, dok se predati prtljag, ketering i ostale usluge po želji putnika plaćaju dodatno. Ovakva tarifa podseća na tarife lowcost prevoznika, a odgovara im i po ceni. Povratna karta kupljena po ovoj tarifi koštaće samo 60 evra.