Globalna avioalijansa SkyTeam je pokrenula posebnu online aplikaciju za rezervaciju putovanja oko sveta koje je u ponudi ove alijanse pod imenom Go Round the World Pass.

Alijansa nudi rute svih svojih 19 aviokompanija članica alijanse. Nova alatka koja se nalazi na sajtu alijanse (skyteam.com) je intuitivna i jednostavna za korišćenje. Ona omogućava veoma lak pregled i rezervaciju serije letova između nekoliko izabranih SkyTeam destinacija.

Link na Go Round the World

Aviokompanije članice alijanse opslužuju 1024 destinacija na svim kontinentima, a putnici se koristeći novu aplikaciju mogu opredeliti za najmanje četiri i najviše 16 gradova u kojima mogu organizovati zadržavanja (stop-over) ili preko njih mogu samo putovati.

Pretraga je veoma jednostavna. Aplikacija prvo traži unos domaće destinacije (za nas bi to npr. bio Beograd Nikola Tesla). Potom putnik treba da unese još minimum tri grada koja želi. Program će sam izračunati najefikasniji i najpovoljniji itinerer za izabrane gradove i odmah će prikazati i okvirnu cenu takvog putovanja.

Putnik dalje može da bira pojedinačne letove ili kombinacije letova između tih gradova i nakon svih izbora dobiće kompletnu cenu karte za put oko sveta koja će uključivati sve takse.

Programi za put oko sveta postoje u svim alijansama, ali je njihova pretraga i rezervisanja oduvek bilo komplikovano kako za putnike tako i za same avioagente. Sa novom alatkom putnici mogu da se zabavljaju detaljnim pretragama i da veoma jednostavno izaberu baš ono što su zamislili i o čemu maštaju.

Kružno putovanje oko sveta koje bi bilo započeto u Beogradu, a nastavljeno posetom Parizu, Buenos Airesu, Njujorku, Šangaju i Moskvi sa povratkom u Beograd koštalo bi 3.699 evra sa uključenim taksama. Ova cena je procenjena na osnovu preliminarno predloženog itinerera, a puna cena bi se znala tek nakon izbora svih letova koji su potrebni da bi se ovakvo putovanje ostvarilo.