SAS-Scandinavian Airlines je od 29. januara 2012. godine promenio uslugu na svojim skandinavskim i evropskim letovima. Od tog dana putnici u ekonomskoj klasi dobijaju besplatnu kafu ili čaj.

Prema pravilima ove kompanije, ranije su putnici u ekonomskoj klasi plaćali naručenu hranu i piće, dok su samo putnici u ekstra ekonomskoj klasi (Economy Extra) i u biznis klasi imali ketering koji je uključen u cenu karte.

"Besplatna kafa i čaj u ekonomskoj klasi je najtraženije usluga od strane naših putnika. Drago nam je da smo u mogućnosti da im ponudimo ovu uslugu, koja je u skladu sa našom novom uslužnom strategijom – "4Excelence", i koja predstavlja prvi korak na poboljšanju putničkog servisa. Nadamo se da će nova usluga još više povećati inače visoko zadovoljstvo naših stalnih putnika", rekao je Rikard Gustavson, izvršni direktor skandinavskog avioprevoznika.

SAS-Scandinavian Airlines putnicima nudi različite putne klase i nivo usluga tokom leta. Uobičajene klase na evropskim letovima su ekonomska, ekonomska-ekstra i biznis. Na skandinavskim rutama postoje samo dve klase: ekonomska i biznis, dok na domaćim linijama unutar Danske, Norveške ili Švedske postoji samo jedna putna klasa.

Hrana tokom leta u ekonomskoj klasi će se i dalje dodatno plaćati. Prema cenovniku najjeftiniji sendvič meni koji se sastoji od dva trouglasta sendviča i mineralne vode košta 8 evra.

SAS ne leti do Beograda, a u regionu jedino aerodrom Priština ima redovnu linije ove kompanije do Kopenhagena. SAS tokom letnje sezone intenzivno leti do hrvatskih primorskih gradova Dubrovnika i Splita.