Globalna avioalijansa Sky Team je pokrenula novi proizvod – Go Russia Pass. Ova propusnica putnicima daje mogućnost da povoljno prokrstare kroz Rusiju. Propusnica je namenjena putnicima koji svoje putovanje započinju izvan Rusije na letu neke od 15 članica Sky Team alijanse.

Putnici koji žele propusnicu mogu da naruče od najmanje tri do najviše 16 kupona za letove, i da ih iskoriste za posetu nekoj od 30 ruskih destinacija do kojih se može stići sa aerodroma Šeremetjevo, koji je baza Aeroflota, ruskog nacionalnog avioprevoznika i člana Sky Team alijanse. Ukupna cena za ovakvu propusnicu biće obračunata na osnovu pojedinačnih kupona (letova) čija će cena na kraju iznositi i do 20% manje od uobičajenih cena. Prodaja Ruske propusnice počinje 2. maja.

Rezervacija i kupovina propusnice mora biti obavljena do 7 dana pred polazak. Promena prvog leta nije dozvoljena, dok su promene narednih letova besplatne. Rerutiranje na zahtev putnika biće naplaćeno 100 dolara. Propusnica dozvoljava neograničeni broj zadržavanja u usputnim gradovima dajući putniku maksimalnu fleksibilnost u odlučivanju.

Dodatne informacije o Ruskoj propusnici se mogu dobiti na sajtu Sky Team alijanse ili u predstavništvima kompanija koje su članice alijanse. U Beogradu su to: Aeroflot, Air France, Alitalia i TAROM.