Qatar Airways je pokrenuo aplikacije za pametne mobilne telefone (Blackberry, Android i iPhone) i tako omogućio svojim putnicima da obave mnoštvo raznih procedura samostalno i bez čekanja u redovima.

Mobilne aplikacije omogućavaju pretragu letova i njihovo rezervisanje.

Putnici takođe mogu da provere aktuelan status svog leta, da dobiju razne informacije o letu, aerodromu ili destinaciji ali i da se prijave za posebne usluge, na primer da naruče specijalan obrok.

Preko ovih aplikacija je moguće prijaviti se na let (check-in) i izvršiti slanje kupona za ukrcavanje na let (boarding card) na svoju email adresu kako bi se kasnije mogla odštampati u slučaju potrebe.

Iz Qatar Airwaysa poručuju putnicima da je za sada omogućeno ukrcavanje uz mobilnu boarding kartu na sledećim aerodromima: Barselona, Berlin, Kopenhagen, Doha, Frankfurt, London – Heathrow, Kuala Lumpur, Mančester, Minhen, Pariz i Stokholm.

Nove aplikacije se mogu preuzeti sa sajta qatarairways.com/mobile gde se nalaze linkovi za preuzimanje posebnih iPhone, Blackberry ili Android aplikacija.

Qatar Airways je takođe redizajnirao svoj sajt za mobilne telefone na kojima je moguće pronaći korisne informacije o letu i uraditi online check-in.