Pet letova unutar Evrope po slobodnom izboru, za samo 222 evra sa svim uračunatim taksama – to je najnovija ponuda aviokompanija Air Berlin i Niki za mlade od 18 do 27. godina.

"City tour pass" je avionska propusnica koja može imati maksimalno pet avio kupona za pet letova po slobodnom izboru unutar razgranate mreže linija dve kompanije od preko 57 destinacija. Ova se propusnica nudi u promotivnom periodu tokom leta i važi za putovanja od 27. juna do 31. avgusta. Broj propusnica je ograničen na 3000. Propusnice se po posebnoj proceduri mogu kupiti preko sajta www.airberlin.com/citypass

Za razliku od drugih avio prospusnica koje postoje širom sveta, ova promotivna Air Berlin-ova ne zahteva kružno putovanje. Putnik može da putuje pet puta između bilo koja dva grada po želji na primer: Beograd-Beč, Beč-Madrid, Barselona-Berlin i tako dalje po izboru.

Procedura kupovine je jednostavna i detaljno je objašnjena na sajtu Air Berlin-a. Putnik online kupuje kartu "City pass" nakon čega dobija potvrdu kupovine i pet neaktivnih rezervacionih kodova. Nakon toga aviokompanija zahteva proveru putnika tj. njegovog godišta. Potrebno je poslati kopiju pasoša na određenu email adresu. Kada je provera završena putnik ima na raspolaganju kompanijski online pretraživač letova preko koga bira svoje željene letove. Izbor letova u ovoj fazi zavisi od raspoloživosti slobodnih mesta. Kada putnik dobije potvrdu da na željenom letu ima mesta on dalje vrši rezervaciju tog leta unosom jednog od kodova koje je dobio u prvoj fazi. I tako dalje nastavlja sa ostala četiri leta. Za svaki od letova putnik će dobiti elektronsku aviokartu na email adresu.

Putnici se za dodatne informacije i pomoć prilikom kupovine ove karte mogu obratiti generalnom prodajnom agentu za komanije NIKI i Air Berlin u Srbiji – agenciji Tal Aviation Balkans. Adresa kancelarije je u Beogradu u Knez Mihailovoj 30/IV a brojevi telefona na koje im se putnici mogu obratiti su: 011/2631-327, 2631-091

(Mapa mreže linija preuzeta sa sajta Air Berlina)