Olympic Air je omogućio putnicima iz Beograda da se za let prijave putem interneta. Usluga web check-in dostupna je od 24 sata do 60 minuta pre planiranog poletanja.

Prijava za let (čekiranje) je moguća preko sajta kompanije:

www.olympicair.com

Na sajtu putnik treba da izabere opciju "web check-in", zatim odlazni aerodrom (airport of departure) i da unese ili broj elektronske karte (e-ticket number) ili šifru rezervacije (booking reference / PNR). Potom putnik pristupa online aplikaciju kroz koju se prijavljuje za let.

Nakon obavljene prijave potrebno je odštampati kartu za ukrcavanje u avion (boardin card). Karta je u pdf formatu. Sa boarding kartom putnici se mogu uputiti pravo ka izlazu za ukrcavanje (gejtu). Ako imaju prtljag koji treba da predaju onda to mogu uraditi na šalterima za biznis klasu, kako bi izbegli potencijalne gužve prilikom čekiranja.

Prijava za let putem interneta nije dostupna putnicima koji u Atini nastavljaju let nekom drugom aviokompanijom, nepraćenoj deci (do 12 godina), putnicima koji putuju sa bebom (infant, do 2 godine), putnicima sa posebnim zahtevima i putnicima koji putuju u okviru grupe (od 9 putnika i više).

Čekiranje putem interneta danas predstavlja standardnu uslugu koju nude aviokompanije svojim putnicima kako bi se ubrzale aerodromske procedure i putnicima olakšalo putovanje. Putnici se preko interenta mogu prijaviti i na aerodromu Nikola Tesla Beograd na internet punktu na Terminalu 2. Tu postoji nekoliko računara sa interent pristupom i štampačima koji se mogu iskoristiti za čekiranje.