Olympic Air uvodi novu premijum, ekonomsku klasu na pojedinim svojim letovima. Nova klasa kombinuje privilegije i usluge biznis klase sa tarifama koje nisu značajno više od tarifa za ekonomsku klasu.

Premijum ekonomska klasa dostupna je na 18 linija u domaćem saobraćaju i na tri međunarodne linije (Sofija, Tirana i Beograd) na kojima saobraća avion tipa Bombardier Q400. Karta u premijum ekonomskoj klasi se može kupiti od 12. jula za putovanja koja počinju od 18. jula.

Osnovne karakteristike premijum ekonomske klase Olympic Air-a su brzo i prioritetno čekiranje na aerodromu (registracija za let), pristup Olympic Air-ovom salonu biznis klase (CIP Lounge), pristup brzim trakama za proveru putnika.

Putnici u premijum klasi mogu da ponesu više ručnog prtljaga (12 kg umesto 8 kg u ekonomskoj klasi). Smešteni su u prednjem delu putničke kabine sa udodbnijim sedištima i većim komforom. Tokom leta biće posluženi kafom ili čajem a posle 13 časova i vinom ili pivom. Na svim domaćim i međunarodnim letovima biće im poslužene "grickalice" i pecivo.

Putnici koji su članovi frequent flyer programa Olympic Air-a (Travelair Club) dobijaju više nagradnih milja. Karte kupljene po nekoj od tarifa premijum ekonomske klase su fleksibilne. Mogu se refundirati ili menjati. Najniža tarifa u premijum ekonomskoj je 206 evra za povratnu kartu bez taksi.