Olympic Air prelazi na komadni koncept za prevoz putničkog prtljaga počev od 1. jula 2012. godine. Putnici koji su kupili karte ranije za putovanja od 1. jula moći će najverovatnije da predaju prtljag prema pravilima koja su važila prilikom kupovine, odnosno prema težinskom konceptu.

Na sajtu kompanije napominju da bi nova pravila mogla da budu primenjena i na karte izdate pre 30. juna za putovanja od 1. jula, tako da se savetuje putnicima da se upravljaju prema oznaci za prtljag koja je odštampana na karti. Ako je oznaka "20KG" onda to znači da je karta prodata prema starom pravilu. Ako je oznaka "1PC" to znači da putnik može predati prtljag prema novim pravilima. Sve karte koje budu izdavane od 1. jula imaće automatski primenjen novi komadni koncept.

Prema novim pravilima putnici će moći da predaju samo jedan komad prtljaga maksimale težine 20kg u ekonomskoj klasi, 25kg u premijum ekonomskoj klasi i dva komada prtljaga po 30kg u biznis klasi.

Prekoračenje težine ili dodatna torba preko besplatnog limita biće naplaćeni 15 evra za letove unutar Grčke (plus Larnaka) ili 30 evra za ostale letove.

Putnici koji su članovi frequent flyer programa "Travelair Club" sa srebrnim i zlatnim statusom mogu predati pet odnosno 10kg besplatnog prtljaga više.

Pravila za prevoz ručnog prtljaga ostaju ista i putnik u ekonomskoj klasi može uneti jednu torbu maksimalnih dimenzija 55x40x23cm i maksimalne težine 8kg. Putnici u biznis klasi mogu uneti dve torbe maksimalne težine 12kg (8+4kg) i maksimalnih dimenzija: 55x40x23cm za jednu torbu i 57x54x15cm za drugu torbu.

Prevoz kućnih ljubimaca unutar putničke kabine (do 8kg težine zajedno sa transporterom) koštaće 20 evra u domaćem i 35 evra u međunarodnom saobraćaju. Prevoz u prtljažniku će biti naplaćen 40 evra u domaćem i 70 evra u međunarodnom saobraćaju.

Specijalan prtljag (sportska oprema) može se prevoziti avionima Olympic Air-a prema tri cenovne kategorije. Prevoz male sportske opreme košta 35 evra (oprema za ronjenje, golf, skije, oprema za skijanje na vodi); prevoz srednje velike sportske opreme (pecaroška oprema,  bicikl, sportsko oružje..) košta 55 evra, dok je prevoz velike sportstke oprema (oprema za jedrenje, daska za surfovanje, kanu…) 80 evra po pravcu.