Nova usluga je dostupna kupcima u duty free prodavnicama na aerodromu u Abu Dabiju. "Kupiš sad, nosiš posle" je osnovni princip nove usluge koja je omogućena putnicima koji putuju preko ovog arapskog aerodroma.

Sa novom uslugom je moguće obaviti kupovinu u bescarinskim prodavnicama na aerodromu, a kupljenu robu preuzeti tek u povratku sa ovog aerodroma.

Sve što je potrebno je da putnici uz robu koju su pazarili ostave svoje podatke kako bi u povratku sa ovog aerodroma mogli da je podignu na posebnom pultu.

"Užurbani putnici često žele da iskoriste sve prednosti popusta i specijalnih ponuda u brojnim aerodromskim prodavnicama, ali bi im dodatne kese koje moraju da ponesu otežale nastavak putovanja", rekao je Den Kapel, zamenik komercijalnog direktora aerodroma u Abu Dabiju. On je rekao i da je nova usluga omogućena zahvaljujući osluškivanju želja putnika.

Nova usluga je dostupna kako dolaznim tako isto i tranzitnim putnicima, a osim na aerodromu u Abu Dabiju postoji još i na aerodromima u Londonu (Heathrow i City).