Aviokompanija Norwegian Air Shuttle je kao božićni poklon svojim putnicima donela odluku da internet tokom leta ostane besplatan. Ova kompanije će do kraja godine imati polovinu flote opremljenu sistemom koji omogućava putnicima da budu online tokom leta.

"Naša odluka da uvedemo internet tokom leta bila je izuzetno dobro prihvaćena od strane naših putnika. Tokom 2011. kombinacija novih aviona u floti i interneta tokom leta bila je dobitna za zadovoljstvo naših putnika. Iz tog razloga smo odlučili da nastavimo sa pružanjem besplatnog interneta tokom leta. Nadamo se da će naši putnici ceniti ovaj božićni poklon Norwegian-a" – rekao je izvršni direktor Bjorn Kjos.

Od kada je ova usluga uvedena 9. februara ove godine primećen je konstantan porast korisnika interneta. U avionima koji imaju potrebnu opremu čak 80% putnika koristi bežični internet. Zbog odličnog prijema od strane putnika i sve većeg interesovanja Norwegian je odlučio da ubrza opremanje aviona potrebnom opremom. U planu je da 80% flote bude opremljeno do proleća 2012.