Aviokompanija Turkish Airlines i vodeća svetska muzička kompanija Universal Music Group su potpisali sporazum o saradnji koji će omogućiti putnicima pristup neverovatnim muzičkim sadržajima.

Turkish Airlines je napravio muzičku platformu "Moja muzička planeta" kao podršku svom globalnom sloganu "Proširi svoj svet" (Widen Your World).

Ova platforma će putnicima omogućiti pristup specijalno pripremljenom sadržaju koji će uključivati audio i video listu pesama, tizere, snimke koncerta, muzičke vesti i eksluzivne snimke iza scene.

Ljubitelji muzike će imati priliku da preslušaju i najnovije albume iz jedinstvene muzičke biblioteke Universal Music Groupa. Svakog meseca jedan svetski muzičar će biti imenovan za umetnika meseca (Artist of the Month), koji će tom prilikom predstaviti destinaciju za taj mesec kroz jedinstveni video snimak.

Muzičke liste će biti pripremljene za svaku destinaciju posebno i sadržaće i brojne lokalne, domaće muzičare, a putnici koji budu koristili "Moju muzičku planetu" na letovima Turkish Airlinesa će moći da učestvuju i u specijalnim nagradnim igrama i da osvoje neke od mnogih VIP turističkih aranžmana za posete najekskluzivnijim muzičkim spektalima u svetu.