Lufthansa je pojednostavila predaju prtljaga na aerodromu u Minhenu tako što je uvela nove, najsavremenije drop-off automate uz pomoć kojih putnici samostalno predaju svoj prtljag na let.

Prema izuzetno jednostavnoj proceduri, putnici koji su samostalno obavili registraciju prtljaga za let uz pomoć automatskih check-in kioska na aeorodromu ili preko online prijave za let, mogu sada i sami da predaju svoje kofere.

Sve što je potrebno je da koferi budu pravilno naznačeni prtljažnom etiketom (bag tag). Putnici ih potom mogu ostaviti u neki od šest novih automata. Po postavljanju prtljaga u ove automate, vrši se merenje prtljaga, skeniranje prtljažne etikete i sadržaja prtljaga (isto kao i priliko klasičnog šalterskog čekiranja).

Korišćenjem ovih automata proces prijave za let postaje u potpunosti automatizovan. Putnici sve neophodne procedure mogu obaviti samostalno i na taj način uštedeti značajno vreme i izbeći eventualne aerodromske šalterske gužve.

Novi drop-off automati na minhenskom aerodromu postavljeni su u Terminalu 2, a do kraja novembra će biti postavljeno još 13. Na frankfurtskom aerodromu dva automata su trenutno u fazi testiranja. Prema planovima Lufthanse, do sredine naredne godine ukupno 16 drop-off automata će biti postavljeno na najvećem nemačkom aerodromu u Frankfurtu.

Novi automati su bili testirani prethodnih godinu dana i koristilo ih je bliuzu 95.000 putnika. Putnici kojima je ipak potrebna pomoć mogu svoj prtljag predati na stari način kao i do sada, na šalterima za registraciju za let (check-in).