Lufthansa je otvorila posebne šaltere za prijavu za let (check-in) koji su namenjeni porodicama sa decom.

Ovakvi specijalizovani check-in šalteri otvoreni su na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu koji su glavna čvorišta Lufthanse.

Ideja posebnih šaltera za porodice je da se deci (do 12 godina starosti) omogući poseban doživljaj pred putovanje avionom.

Porodice će u ovim posebnim zonama koje su im namenjene dočekivati Lu i Cosmo, dva ždrala, maskote Lufthanse. Oni će putnike provesti preko tepiha koji predstavlja pistu.

Pored šaltera su napravljene posebne stepenice, kako bi se deca mogla popeti i posmatrati proceduru čekiranja. Putnici će potom dobiti svoje kupone za ukrcavanje, a poseban kupon dobiće i lutke i medvedići koje deca budu nosila sa sobom. Oni će imati kupon za ukrcavanje koji će glasiti na ime najboljeg prijatelja.

Ovakvi zanimljivi check-in šalteri se nalaze u Frankfurtu u odlaznom holu B (od 336 do 338) dok su u Minhenu u odlaznom holu Terminala 2 ( brojevi 422 i 423).

Nakon čekiranja putnici će osim kupona za ukrcavanje dobiti i posebnu brošuru u kojoj se nalaze informacije o svim sadržajima na aerodromu koji mogu biti zanimljivi za decu i roditelje. Tu se nalaze informacije o porodičnim restoranima, apotekama, supermarketima kao i o dečjim igraonicama, prostorijama za presvlačenje beba ili o terasama za posmatranje aviona.

Lufthansa je osmislila i poseban dečji meni tokom leta. Oni će biti posluženi jelima sa veoma neobičnim imenima poput "Avioni u pasta raju" (makaroni sa sirom i spanaćem), "Propeler ćufte" (pileće ćufte sa krompirom i paradajzom), desert "Slatki leteći tanjir" (čokoladni mus i biskvit) ili "Leptir vafl" (vafl u obliku srca sa jogurtom od jagode).