Još jedan korak u okviru plana restruktuiranja poljskog nacionalnog avioprevoznika LOT je napravljen, a putnici će prve značajne promene videti već od juna.

Iz ove kompanije je najavljeno uvođenje nove, najjeftinije tarife za let u ekonomskoj klasi, ali i formiranje premijum ekonomske klase.

U detaljnom saopštenju LOT-a navedeno je da će nova LOT Economy Simple biti zapravo niskotarifna cena koja će podrazumevati samo let bez dodatnih usluga. Putnici koji se odluče za ovu lowcost tarifu sami će birati koje usluge žele i to će plaćati dodatno. Tarifa će biti i do 30% niža od standardne tarife za ekonomsku klasu. Iako jeftinija tarifa će omogućiti putnicima da se za let prijave i online ali i na aerodromu, dok će tokom leta biti posluženi jednim pićem i snekom. Osim ručnog prtljaga koji će biti besplatan putnici sa Economy Simple tarifom moći će da imaju i predati prtljag ali uz doplatu od 60 zlota (oko 15 evra).

Putnici koji žele više luksuza i udobnije putovanje moći će da se opredele za novu putnu klasu LOT-a Economy Plus. Ova klasa će biti dostupna na svim kratko i srednjelinijskim letovima. Putnici koji budu izabrali ovu klasu dobiće uslugu namenjenu putnicima u biznis klasi, ali po nižoj ceni. Oni će imati na raspolaganju odvojene šaltere za prijavu za let, posebnu telefonsku liniju za pomoć, prioritetno rukovanje prtljagom i prioritetno ukrcavanje.

Tokom leta putnici u ekonomskoj plus klasi će moći da biraju obrok i piće kao u biznis klasi, a za svoj let će ostvarivati više nagradnih milja u okviru frequent flyer programa. Oni će sedeti u prednjim redovima ekonomske klase, ali će imati kompletnu uslugu kao u biznis klasi. Putnici sa LOT-ove Premium ekonomske klase sa dugolinijskih letova unutar Evrope će leteti u ekonomskoj plus klasi.