Poljski avioprevoznik LOT je danas pokrenuo sajt za mobilne telefone i pustio u upotrebu aplikacije za pametne telefone sa Android i iOS operativnim sistemima.

Novi proizvodi LOT-a nudi putnicima rezervacije karata sa bilo kog mesta na svetu i pristup raznim infomacijama o kompaniji i letu. Sajt prilagođen mobilnim telefonima odlikuje intuitivna navigacija i moderan grafički dizajn kao i najsavremenija tehnološka rešenja.

Sajt za mobilne telefone se nalazi na adresi: m.lot.com i trenutno je dostupan na dva jezika: poljskom i engleskom. Kasnije će ovaj sajt biti dostupan i na nemačkom, ruskom, francuskom i španskom.

Putnicima su sa novim proizvdima sada dostupne mnoge opcije non stop. Oni mogu u bilo koje vreme i sa bilo kog mesta da izvrše rezercaciju ili kupovinu karte koristeći sopstveni mobilni telefon.

Takođe mogu da provere status svog leta kao i da pristupe bitnim informacijama poput limita za besplatni prtljag.

Ovo je prva faza primene sajta za mobilne telefone i aplikacije za pametne telfone. U narednom koraku boće predstavljene neke dodatne fukncije koje treba da dodatno olakšaju putovanje.

Jedna od novih opcija je i PUSH notifikacija. Putnici će zahvaljujući ovom rešenju biti obaveštavani o bitnim promenama vezanim za njihov let. Oni će dobijati poruke sa detaljima putovanja, podsetnike o početku prijave za let (check-in), ili o vremenu ukrcavanja i slično.