Poljski avioprevoznik LOT je stavio Beograd na spisak svojih destinacija na kojima će se primenjivati novouvedena Economy Simple tarifa.

Od ove nedelje putnicima iz Beograda za Varšavu dostupna je ova specijalna tarifa koja podrazumeva samo prevoz na datoj relaciji.

Povratna karta se može kupiti po ceni od 79 evra u koju su uključene i sve takse i nadoknada za izdavanje.

Putnici koji se odluče za ovu lowcost tarifu sami će birati koje usluge žele i to će plaćati dodatno. Tarifa je i do 30% niža od standardne tarife za ekonomsku klasu.

Iako jeftinija ova tarifa će omogućiti putnicima da se za let prijave i online ali i na aerodromu, dok će tokom leta biti posluženi jednim pićem i snekom.

Osim ručnog prtljaga koji će biti besplatan putnici sa Economy Simple tarifom moći će da imaju i predati prtljag ali uz doplatu od 60 zlota što je oko 15 evra po pravcu.

Nova tarifa nije promotivna već redovna cena, ali je izgleda sezonska, letnja s obzirom da su putovanja po ovim cenama ograničena na period do 31. avgusta uz važnu napomenu da se karta mora kupiti bar 45 dana pre putovanja, što ne ostavlja veliki period za putovanje.