Čini vam se da je aviokarta skupa? Ništa zato, LOT vam omogućava da sami odredite koliko ćete platiti svoju aviokartu.

Ova ponuda zvuči neverovatno i verovatno bi i bila da se ne radi samo o doplati za biznis klasu. Ovaj takozvani upgrade (apgrejd) putnicima omogućava da sa kartom ekonomske klase mogu da uživaju u svim pogodnostima biznis klase. Da bi to bilo moguće potrebno je da plate upgrade i to onoliko koliko oni smatraju da treba.

Cenjakanje za aviokartu je tako prvi put uvedeno u aviosaobraćaj. Ali, aviokompanija ne mora i da prihvati vašu ponudu, možda je neko drugi ponudio više. U tom slučaju taj drugi će i dobiti upgrade u biznis klasu.

Ova specijalna ponuda LOT-a je izazvala veliku pažnju putnika i javnosti. Nadmetanje za doplatu za biznis klasu postalo je veoma interesantno. Putnici treba da najkasnije 72 sata pre planiranog leta pošalju kompaniji svoju ponudu, svoj predlog iznosa koji žele i mogu da doplate za prelazak u biznis klasu.

Dva dana pred poletanje aviokompanija će kontaktirati putnika čija ponuda je bila najviša i on će imati pravo da uživa u lukuznoj kabini biznis klase i u privilegijama na aerodromu pre poletanja.

LOT raspolaže sa dve putne klase na svojim domaćim i evropskim letovima i tri klase na interkontinentalnim letovima ka Njujorku, Čikagu, Torontu i Pekingu: ekonomsku, premium club (premijum ekonomska) i elite club (biznis) klasa.