Nova putna klasa na dugolinijskim letovima poljskog avioprevoznika LOT je premijum ekonomska.

Prema tvrdnjama iz ove kompanije ova klasa je za veoma kratko vreme postala pravi hit među putnicima.

Kako smo saznali ona se dobro prodaje i na srpskom tržištu, a putnici je biraju zbog povoljne cene, komfora putničke kabine i vrhunske usluge.

Cene aviokarata na Dreamlineru
(ekonomska / premijum / biznis)
NJUJORK (JFK)
od 729 € od 1399 € od 2599 €
TORONTO (YTO)
od 759 € od 1379 € od 2829 €
ČIKAGO (ORD)
od 759 € od 1459 € od 2799 €
* Cene su sa svim taksama i nadoknadom za izdavanje na dan 18. jul 2013.

Cene povratnih karata od Evrope do Severne Amerike i Pekinga na Dreamlineru u premijum ekonomskoj klasi kreću se već od 1379 evra sa svim uključenim taksama što predstavlja izvanredan odnos cene i kvaliteta usluge.

Premijum ekonomska klasa LOT-a se naziva Premium Club i putnicima nudi znatno više prostora.

Sedišta su široka 50cm sa obarajućim naslonom. Svako sedište ima sopstveni monitor od 10,6 inča sa USB i električnim priključcima. Tokom leta putnici imaju bolji ketering uz veći izbor hrane i pića.

Pre poletanja putnici u premijum ekonomskoj klasi imaju i posebne šaltere za prijavu za let, pristup prioritetnim prolazima na aerodromu i mogu da besplatno predaju jedan komad prtljaga više.

Od 10. avgusta svi interkontinentalni (dugolinijski) letovi LOT-a biće obavljani avionima Dreamliner (Boeing 787-8). Ovaj avion će leteti ka Torontu, Čikagu i Njujorku u Severnoj Americi i ka Pekingu u Aziji.

LOT je prva evropska aviokompanija koja je uključila Dreamliner u svoju flotu i biće prva kompanija na svetu koja će celokupan dugolinijski saobraćaj obavljati ovim tipom aviona.

Dreamliner je u LOT doneo brojne novosti, a putnici ove kompanija osim što mogu da uživaju u najmodernijem avionu na svetu imaju na raspolaganju i novu putnu klasu – premijum ekonomsku.