Poljska aviokompanija LOT je među prvima došla u Beograd u predvečerje ukidanja viza državljanima Srbije. Ova kompanija od letnje sezone 2009. uspešno leti na liniji Varšava-Beograd povezujući dve prestonice sa više letova nedeljno. LOT trenutno održava pet nedeljnih letova: ponedeljkom, utorkom, sredom, petkom i nedeljom. Od naredne zimske sezone biće smanjen broj letova na tri, ali se očekuje korekcija vremena poletanja kako bi se putnicima iz Srbije omogućila bolja povezanost sa drugim destinacijama LOT-a.

Destinacije LOT-a iz Beograda
Vašava € 120
Prag € 219
Vilnjus € 242
Hamburg € 251
Larnaka € 256
Berlin € 257
Stokholm € 284
Tbilisi € 325
Tel Aviv € 357
Kopenhagen € 361
Helsinki € 363
Jerevan € 396
Minsk € 433
Peking € 585
Njujork (JFK) € 659
Toronto € 792
Čikago € 839

Trenutno LOT omogućava veoma povoljne konekcije prema zemljama bivšeg SSSR-a, Skandinaviji, Nemačkoj, Češkoj i Izraelu.

Poljski avioprevoznik ima dugu tradiciju interkontinentalnih letova, a njegove severnoameričke destinacije su posebno popularne za srpske putnike.

LOT direktnim letovima povezuje Varšavu sa Čikagom, Njujorkom (aerodrom JFK) i sa Torontom. Sve tri američke destinacije omogućene su i putnicima iz Srbije.

Direktna linija prema Pekingu je od nedavno uvedena, a LOT na njoj beleži veliki uspeh. Putnicima iz Beograda omogućena je zgodna veza sa glavnim gradom Kine preko Varšave u odlasku i preko Beča u povratku, u saradnji sa Austrian Airlines-om, LOT-ovim partnerom iz Star Alijanse.

LOT će biti prva evropska aviokompanija koja će u redovni saobraćaj uključiti najnapredniji avion današnjice – Boeing-ov Dreamliner (B787). Prvi Dreamliner bi trebalo do kraja godine (ili najkasnije na proleće 2013.) da stigne u Varšavu. Prema planovima, on će leteti prema Severnoj Americi, tako da će naši putnici po prvi put imati mogućnost da preko Atlantika lete ovim zanimljivim i veoma udobnim avionom.

Naši putnici ističu LOT kao kompaniju sa kojom je veoma prijatno leteti. Kvalitet usluge je na visokom nivou, a kao posebnu prednost putnici koji putuju preko Varšave ističu nedostatak jezičke barijere – poljski jezik je razumljiv. Velika prednost transfera preko Varšave je i aerodrom "Šopen" koji je prepoznatljiv po novom, modernom putničkom terminalu. Aerodrom nije preveliki, pa je i transfer i snalaženje putnika na njemu daleko lakše nego na najvećim zapadnoevropskim aerodromima.

LOT je i sa cenama aviokarata veoma konkurentan na našem tržištu. Njihove cene do pojedinih destinacija koje su povezali sa Beogradom, možete videti u tabeli (gore levo) ili u našoj rubrici sa cenama.

U Beogradu postoji kancelarija LOT-a i u njoj se mogu kupiti karte kao i organiziovati grupna putovanja po posebnim povoljnim uslovima. Karte za LOT-ove letove dostupne su i preko sajta ove kompanije kao i u svim turističkim agencijama širom Srbije.