Poljska aviokompanija LOT počela je od 1. avgusta da pruža nove poboljšane usluge putnicima tokom leta na svim letovima unutar Evrope.

Ketering je poboljšan i u ponudi se nalazi veći izbor sednviča, salata, tortilja sendivča, pica kao i veći izbor bezalkoholnih pića. Kafa koja će se služiti tokom leta je "Starbucks", jedna od najpopularnijih i najprepoznatljivijih kafa na svetu, a za ljubitelje čaja biće obezbeđeni vrhunski brend cejlonskog čaja "Dilmah Gold Ceylon Tea".

Naplata hrane i pića tokom leta

Formiran je LOT Gourmet meni iz koga putnici mogu da naruče nešto za jelo i piće, a ako je let duži od dva sata moguće je naručiti i tople obroke.

 

Specijalni obroci su ukinuti na kratkim i srednje dugim letovima. Jedini specijalni obrok koji se može naručiti na letu uz doplatu je košer obrok od ribe koji košta 30 zlota (7 evra).


Nova pravila se odnose na sve letove unutar Evrope i prema Bliskom istoku, dok je ketering u dugolinijskom interkontinentalnom saobraćaju i dalje besplatan.


Izbor hrane i pića na letovima je poboljšan, pa se putnicima nudi Starbucks kafa po ceni od 8 zlota (1,9 evra), sokovi su 5 zlota (1,2 evra), sendviči 10 zlota (2,4 evra), a topli obroci (tortilje sa spanaćem ili mini pice) su 12 zlota (2,8 evra). Toliko koštaju i salate.


Plaćanje su moguća gotovinski ili karticama Visa, Master, Diners, JCB International, American Express ili Polcard.

Osim boljeg keteringa LOT će ubrzo uvesti i brojne nove usluge za svoje putnike. Putnici koji to budu želeli uskoro će moći da uz kartu rezervišu i direktan transfer od kuće do aerodroma koristeći uslugu Taxi&Fly.

Oni koji žele luksuz moći će čak da iznajme i limuzinu koja će ih dovesti direktno do aviona kada kada bi putovali privatnim avionom.

Putnici koji se plaše aerodroma ili se ne snalaze najbolje sa aerodromskim procedurama ili jednostavno žele da izbegnu stres moći će da doplate za Meet & Greet uslugu.

Posvećeno osoblje LOT-a će ih sačekati odmah po dolasku na aerodrom i sa njima će proći sve neophodne procedure pre polaska, od prijave za let i predaje prtljaga pa do ukrcavanja u avion.

Od septembra LOT pokreće i PlusGrade uslugu. Putnici koji budu rezervisali ovu uslugu prilikom kupovine karte imaće mogućnost da budu prebačeni u biznis ili premijum ekonomsku klasu.

Za putnike u biznis i premium ekonomskoj klasi biće pokrenut novi časopis u avionu "Inspire".