Od 1. decembra 2012. godine svi putnici na letovima KLM moći će da rezervišu udobnija sedišta u okviru ekonomske klase. Ova kompanija uvodi specijalnu Economy Comfort kabinu unutar kabine ekonomske klase na svim evropskim letovima. Economy comfort sedišta biće dostupna u avionima Boeing 737.

"Sa ovim posebnim sedištima KLM odgovara na želje putnika za udobnijim sedenjem i u ekonomskoj klasi. Ovakva odluka je u skladu sa našim stremljenjima ka poboljšanju ponude i usluga putnicima. Već smo predstavili ekonomska komfort sedišta sa većim razmakom između redova na interkontinentalnim linijama. Ova ponuda izazvala je pozitivne reakcije naših putnika i potražnja za ovakvim sedištima je odlična", istakao je izvršni direktor KLM-a Erik Farvajk.

U KLM-u trenutno istažuju mogućnosti postavljanja novih sedišta i u avione iz regionalne flote KLM Cityhopper-a.

Nova sedišta obezbeđuju 8cm veći razmak između redova (legroom), kao i mogućnost obaranja za 40% više nego što mogu uobičajena sedišta ekonomske klase. Takođe putnici koji rezervišu ova sedišta mogu se iskracati ranije od ostalih, pošto su ona smeštena u prednjem delu kabine ekonomske klase. Sedišta su takođe opremljena priključkom za elektronske uređaje.

Putnici koji imaju kartu za ekonomsku klasu mogu doplatiti za Economy Comfort sedište. Doplata iznosi od 20 do 30 evra po pravcu. Plaćanje se može izvršiti i nagradnim miljama iz Flying Blue frequent flyer programa. Članovi Flying Blue programa imaju u popuste na ovu uslugu. Oni koji poseduju srebrni status (Silver card) ostvaruju popust od 25%, oni koji su zlatni članovi imaju 50% popusta, dok članovi sa platinastim statusom mogu rezervisati ova sedišta besplatno.

Economy Comfort sedišta se mogu rezervisati bilo kada pre leta: tokom online rezervacije, kroz upravljanje putničkim nalogom na sajtu KLM-a (Manage my Booking) ili prilikom online prijave za let na kioscima za samostalno čekiranje na aerodromima.