Etihad Airways je instalirao opremu koja omogućava korišćenje mobilnih telefona i interneta tokom leta u celokupnu flotu aviona Boeing 777.

Ukupno 24 aviona je dobilo ovu opremu, a iz kompanije poručuju da će u narednih nekoliko meseci i kompletna flota ove kompanije biti isto tako opremljena.

Flota Etihad Airwaysa se sastoji od 28 aviona Airbus A320, 26 aviona Airbus A330, 11 aviona Airbus 340 i 24 aviona Boeing 777.

Ova kompanija će biti prva u regionu Bliskog istoka i među retkima u svetu koja će nuditi mobilnu i internet vezu u svim svojim avionima.

Celokupni paket usluga konekcije tokom leta u ovoj floti uključuje bežični internet, usluge mobilne telefonije i Live TV uslugu. Ove usluge zajedno čine rešenje „Etihad Wi-Fly“, koje je omogućio „Panasonic Avionics Global Communications Suite“, sa „OnAir“ rešenjem za konekciju tokom leta.

Gosti će moći da se koriste širokopojasnim bežičnim internetom na uređajima kao što su pametni telefoni, tableti i laptopovi, što će im omogućiti da iz svog udobnog sedišta pretražuju internet, ažuriraju svoje profile na društvenim mrežama, kupuju poklone, zatraže bolje sedište, promene plan putovanja i još mnogo toga.

Putnici mogu pristupiti usluzi mobilne konekcije preko svojih mobilnih i pametnih telefona, što im omogućava da pozivaju, primaju pozive, šalju i primaju poruke i imejlove, kao i da koriste mobilne servise za prenos podataka.

„Live TV“ usluga tokom leta omogućava putnicima da uživo gledaju vesti i velike sportske događaje na sedam popularnih TV kanala, uključujući BBC World News, CNBC, CNN, euronews, Japan’s NHK World Premium, Sky News Arabia i Sport 24.

Kabinsko osoblje i osoblje na aerodromu takođe može da koristi bežični internet za potrebe hitnih medicinskih slučajeva. Osoblje je osposobljeno da rešava probleme putnika tokom leta putem telefona ili imejla u realnom vremenu u saradnji sa zemaljskim timovima aviokompanije u Abu Dabiju. Mogućnost povezivanja će takođe ovoj aviokompaniji omogućiti da unapredi iskustvo putovanja pružanjem mogućnosti kupovine tokom leta, uz dodatnu pogodnost transakcija kreditnim karticama u realnom vremenu.

Cene paketa za pristup internetu kreću se od pet dolara i mogu se kupiti kreditnim karticama, PayPal uslugom i nizom drugih pogodnih načina plaćanja. Korišćenje mobilnih telefona naplaćuju mobilni operateri putnika po cenama međunarodnog rominga.

Avioni Boing 777 Etihad Ervejza koriste se za dugolinijske destinacije širom mreže te aviokompanije, kao što su: Los Anđeles, Vašington, London, Mančester, Dablin, Dizeldorf, Pariz, Sidnej, Melburn, Sao Paolo, Bangkok i Džakarta.