Počev od danas Flydubai odobrava više besplatnog prtljaga na svojim letovima iz Beograda prema Dubaiju.

Putnici koji kupe karte za letove Flydubaija od danas mogu da besplatno predaju do 30 kg prtljaga za prevoz u prtljažniku, tzv. čekirani prtljag. Ograničenje za ručni prtljag koji se unosi u putničku kabinu je nepromenjeno i dalje iznosi 7 kg. Na letovima iz Beograda preko Dubaija do ostalih destinacija Flydubaija ostaje limit od 20 kg.

Flydubai koji inače posluje po principima lowcost kompanija ima nekoliko tarifnih razreda, a na tržištu Srbije prodaje karte prema najfleksibilnijoj tarifi "free to change", koja osim besplatnih promena do 24 sata pred poletanje putnicima odobrava i besplatan prevoz prtljaga.

Prema pravilima za prevoz prtljaga putnici koji izaberu letove Flydubaija imaće uslugu poput one koju pružaju tradicionalne aviokompanije. U cenu karte i dalje nije uključen ketering (hrana i piće) tokom leta, kao i korišćenje posebnog sistema zabave, ali putnici uz minimalne doplate mogu koristiti i ove usluge.

Flydubai leti između Beograda i Dubaija četiri puta nedeljno (četvrtkom, petkom, subotom i nedeljom), avionom Boeing 737-800 sa kapacitetom od 189 putničkih mesta.

Danas je ova kompanija najavila uvođenje biznis klase na svoje letove na izabranim destinacijama, počev od oktobra.