Aviokompanija Etihad, čija je baza na aerodromu u Abu Dabiju od decembra 2012. održava veoma uspešan i tražen turistički program "Abu Dhabi Stopover" namenjen transfernim putnicima. Od petka 6. septembra 2013. ovaj program je dostupan i putnicima iz Srbije.

Svi putnici koji lete iz Beograda do bilo koje destinacije Etihada sa presedanjem u Abu Dabiju mogu da rezervišu veoma povoljan smeštaj i da svoje putovanje iskoriste i za kratku usputnu posetu ovom gradu.

Ponuda je dostupna za nove rezervacije. Svi putnici koji poseduju povratnu kartu do bilo koje Etihadove destinacije (osim do Abu Dabija) mogu da preko interneta i posebne stranice izvrše rezervaciju smeštaja po veoma povoljnim cenama. Minimalan boravak je dve noći, a prva noć je besplatna, dok se druga plaća po posebnim cenama koje su dostupne samo putnicima Etihada.

Cene smeštaja u izabranim hotelima u Abu Dabiju koji učestvuju u programu se kreću od 39 evra u hotelima sa tri zvezdice. Cene su po osobi za smeštaj u dvokrevetnim sobama. U hotelima sa četiri zvezdice noćenje košta od 43 dolara. Noćenje u hotelu sa pet zvezdica je od 51 dolara.

Osim smeštaja putnici mogu izabrati i neku od dodatnih usluga tokom svog boravka u Abu Dabiju. Etihad je omogućio posebne popuste za ulaznice za turističke znamenitosti u ovom gradu.

Putnici mogu kupiti ulaznice za najveći tematski park na svetu – Ferrari World Abu Dhabi (slika desno), za akvapark Yas Water World ili za neki od čuvenih lokalnih golf klubova. Popuste je moguće dobiti i za obilaske grada brodom ili panoramskim autobusima.

Stopover ponuda za obilazak Abu Dabija važi samo za putnike koji imaju povratnu kartu za letove Etihada. Ponuda ne važi za bebe i decu (do 12 godina). Ovaj paket ne podrazumeva vizu za Ujedinjene Arapske Emirate i nju pribavljaju sami gosti.