Etihad Airways je pokrenuo novu uslugu na svojim letovima. "Leteće" dadilje (Flying Nanny) su nove članice kabinskog osoblja, koje će biti zadužene za pomoć i brigu o deci tokom leta.

Dadilje će biti prisutne na dugolinijskim letovima. One će se razlikovati od ostalih članova kabinskog osoblja pošto će nositi posebne svetlo narandžaste kecelje. One će deci deliti originalne Etihadove lutke – pčelicu Zoe, kamilu Jamool, lava Kundai, pandu Boo.

Dadilje će pomagati na ukrcavanju i iskrcavanju iz aviona sve dok se roditelji udobno ne smeste. One će pomagati u pripremanju kolevke za bebu, čuvaće nepraćenu decu i zabavljati decu dok roditelji spavaju, imaju obrok ili dok gledaju neki od filmova. Za putnike sa malom decom je najvažnije da je ova usluga besplatna.

Tokom prethodna dva meseca oko 300 članica kabinskog osoblja Etihada je prošlo specijalnu obuku za ulogu dadilje. Tokom septembra dodatnih 60 će biti obučeno, a planirano je do kraja godine da u Etihadu budu 500 "letećih" dadilja.

Obuku je vršio Norland College, svetski lider u obučavanju stručnjaka za negu dece. Obuka je obuhvatala veoma detaljan trening uključujući i obuku iz dečje psihologije i sociologije, što treba da pomogne dadiljama da prepoznaju različita dečja ponašanja i razvojne faze u sazrevanju deteta, kako bi što bolje odgovorili na njihove potrebe.

Dadilje su sposobne da na kreativan način zabave decu tokom leta i da im prave društvo. One će na raspolaganju imati i veliki izbor igračaka, bojanki, olovki i bojica, slikovnica i slagalica.