Etihad Airways je uveo nove inovativne proizvode tokom leta i tako unapredio svoju uslugu putnicima na dugolinijskim i ultradugolinijskim letovima u sve tri svoje putne klase: ekonomskoj, biznis i prvoj. Novi program se postepeno uvodi na celoj floti, a ponuda proizvoda varira u zavisnosti od dužine leta.

Inspirisana najboljim svetskim hotelima, usluga u prvoj klasi uključuje i lično pismo dobrodošlice od šefa kabinskog osoblja, elegantan prijem sa pićem dobrodošlice na srebrnom poslužavniku, mirisan topao peškir i tradicionalne arapske urme.

Posluženje u prvoj klasi će se servirati na novom elegantnom posuđu poznatog japanskog proizvođača finog porcelana Nikko, kao i uz „Royal Oak“ seriju escajga britanskog Studija William.

Kvalitetna vina iz vinskog podruma na avionima Etihad Airwaysa služiće se u Lucaris kristalnim čašama za crveno i belo vino, posebno dizajniranim za ovu aviokompaniju.

Posluženje u prvoj klasi će od sada podrazumevati i novi savremeno osmišljen meni, sa proširenim izborom kanapea, pred-dezert koji će posluživati glavni kuvar, „Kafe gurman“ kafu i čaj sa biskvitima, kolačima i pecivom, kao i posebni XO konjak u neobičnim danskim Normann čašama za konjak.

Enterijer kabine je osvežen, a svi apartmani poseduju luksuzni prekrivač i veliki jastuk u nijansama koje odražavaju paletu boja novih enterijera koji je aviokompanija uvela, počev od aviona Erbas A380 i Boinga 787-9. Usluga nameštanja kreveta u prvoj klasi uključuje i poruku za laku noć, posteljinu od potpuno prirodne tkanine, jastuk sa mirisom i aromatično ulje.

U biznis klasi, na ultradugolinijskim letovima se nudi nova usluga nameštanja kreveta, sa dušekom, pamučnom pidžamom i sobnim papučama. Od sada su dostupni i plišani prekrivač i veliki jastuk.

Popularna opcija „posluženje u bilo koje vreme“ ostaje dostupna uz celodnevni meni koji se sada nudi na dužim letovima. Novi savremeni komplet pribora za jelo uključuje elemente kao što su stilizovana čelična korpica za hleb, set za so i biber, kao i posuda za prilog od kovanog metala, inspirisani novim korporativnim dizajnom „Lica Abu Dabija“. Novi stilizovani poslužavnici, porcelan, escajg i visoke vinske čaše doprinose osećaju sofisticiranosti i dobrog ukusa po kom je ova aviokompanija poznata.

Imajući u vidu veći izbor i više ličnog prostora, Ekonomska klasa je osvežena novim enterijerima kabina, sa novim pokrivačima naslona za glavu, jastučnicama i vunenim ćebadima, koji su sada deo standardne ponude. Jelovnici, pribor za jelo i poslužavnici su redizajnirani kako bi bili u skladu sa fokusom Etihad Airwaysa na savremeni dizajn i funkcionalnost.

Na dugolinijskim noćnim letovima i ultradugolinijskim letovima, novi revolucionarni jastuk, jedinstven za našu aviokompaniju, dizajniran je tako da od običnog jastuka može da se pretvori u jastuče za vrat, koje pruža podršku za vrat i veću udobnost. Tu je i pamučni neseser koji sadrži i jednostvnu ali genijalnu masku za spavanje sa dva lica, sa natpisima „Ne uzmemiravajte“ i „Probudite me u vreme obroka“ na suprotnim stranama. Prigodno ćebe koje može da posluži i kao torbica za odlaganje stvari u kabini biće postavljena na sva sedišta u Ekonomskoj klasi kako bi prostor oko sedišta bio uredniji, a može da posluži i za odlaganje obuće i ličnih stvari.