Etihad Airways, nacionalni avioprevoznik iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, unapredio je paletu svojih premijum usluga na Međunarodnom aerodromu u Abu Dabiju otvaranjem novog salona za dolaske.

Ovaj luksuzni prostor je prvi salon za dolaske Etihad Airwaysa na svetu koji nudi elegantan i moderan ambijent namenjen isključivo putnicima prve i biznis klase. Salon se nalazi odmah posle carinske kontrole.

Izdvaja se namenski prostor gde gosti mogu da se osveže pre nego što napuste aerodrom. Unutar salona se nalaze kabine za tuširanje i kabine za peglanje na paru gde  osoblje može da ispegla odevne predmete putnika potpuno besplatno.

Novi inovativni koncept „Shave by Etihad Airways“ (usluga brijanja) je takođe predstavljen u okviru novog salona. Gostima je na raspolaganju besplatna usluga brijanja, koju pružaju stručni berberi.

Gosti takođe imaju na raspolaganju deo namenjen opuštanju, gde se nalaze veoma udoban prostor za sedenje, televizori sa velikim ekranima, kao i širok izbor lokalnih i međunarodnih novina, magazina i knjiga. Hrana poput one koja se nudi u kafeima služi se tokom celog dana. Obuhvata ponudu ukusnih jela za doručak, tople i hladne napitke, kao i odličan izbor kanapea, sendviča i slatkiša, sveže pripremljenih od strane kuvara, i inspirisanih gurmanskim ukusima iz celog sveta.

Gostima kojima odgovara miran prostor za rad kako bi se pripremili za sastanke mogu da koriste poslovni deo, opremljen Apple kompjuterom sa velikim ekranom, štampačem, kao i besplatnom širokopojasnom i bežičnom internet konekcijom.

Etihad Airways trenutno raspolaže sa 11 aerodromskih salona, uključujući i novi salon za dolaske, kao i postojeće salone za putnike iz prve i biznis klase na međunarodnom aerodromu u Abu Dabiju.

Međunarodni saloni ove aviokompanije nalaze se u Dablinu, Frankfurtu, Londonu (Heathrow), u Mančesteru, Parizu (Charles de Gaulle), Sidneju i Vašingtonu, a plan je da u budućnosti ove salone imaju i Njujork, Los Anđeles, Čikago, Melburn i Milano. U periodu od januara do jula 2014. godine, salone Etihad Airwaysa posetilo je više od 280.000 gostiju, što je rast od 20% u poređenju sa istim periodom prošle godine.