Emirates je danas zvanično pustio u upotrebu bežični internet u 11 aviona A380 iz svoje flote. U floti Emirates-a se nalazi ukupno 19 super-džambo aviona i cela flota će u dogledno vreme biti opremljena sistemom za pružanje usluge bežičnog interneta.

"Emirates prepoznaju sve veću potrebu za povezivanjem na internet, posebno tokom dugih letova. Mi smo posle perioda testiranja ove usluge i proučavanja potreba putnika pripremili odgovorajuće i prihvatljive tarife za korišćenje interneta", rekao je Patrik Breneli, jedan od potpredsednika aviokompanije Emirates.

Emirates će putnicima ponuditi više tarifa za korišćenje interneta tokom leta a cene će se razlikovati u zavisnosti od načina pristupa internetu. Ako putnik želi da se konektuje preko mobilnog telefona platiće od 7,5 američkih dolara za 5MB do 15 dolara za 15MB. Za pristup internetu preko laptop računara potrebno je platiti od 15 dolara za 25MB pa do 25 dolara za 100MB. Najjeftiniji paket za mobilni od 7,5 dolara bi trebalo da bude dovoljan za uobičajeno korišćenje interneta preko mobilnog na letu od Dubaija do Pariza.

Emirates je vodeća aviokompanija po korišćenju savremenih komunikacionih tehnologija tokom leta. Putnici ove kompanije mogu da koriste svoje mobilne telefone za razgovore ili za slanje poruka u 91 avionu iz flote Emirates-a. 

Dostupnost interneta na letovima A380

Putnici ne mogu znati unapred na kojim letovima će biti dostupan internet, pošto se avioni rotiraju, a nisu još svi opremljeni potrebnom opremom.

Emirates koristi A380 za sledeće linije iz Dubaija: London Heathrow, Sidnej, Oklend (preko Sidneja), Bangkok, Toronto, Pariz (Šarl de Gol), Seul, Džeda, Peking, Mančester, Hong kong, Hong Kong (preko Bangkoka), Njujork (JFK), Šangaj, Johanesburg, Minhen, Rim i Kuala Lumpur (od 1.januara 2012.)