Putnici češke aviokompanije ČSA – Czech Airlines koji sleću u Prag imaju mogućnost da iskoriste neke od ponuđenih povlastica u muzejima, restoranima i prodavnicama koji oslikavaju češku tradiciju. Posetioci Praga i čuvene banje Karlovi Vari mogu da u periodu od deset dana od sletanja na praški aerodrom iskoriste svoju boarding kartu (kartica koja se dobija prilikom registracije za let a služi za ukrcavanje u avion) za ostvarivanje značajnih popusta.

Kafkin muzej u Pragu, nudi putnicima 30% popusta na ulaznicu koja košta 180 čeških kruna (oko 8 evra). Muzej se nalazi na Maloj Strani podno Hradčana u Cihelskoj 2b. Muzej ima stalnu postavku koja svedoči o životu jednog od najpoznatijih svetskih pisaca Franca Kafke.

Muhin muzej u Pragu, nudi putnicima ČSA 30% popusta na ulaznicu koja košta 180 kruna (8 evra). Muzej se nalazi u Panskoj ulici br. 7 u centru starog grada (Staro Mesto). Alfons Maria Mucha je češki art nuvo slikar, dekorater i scenograf. Smatra se jednim od začetnika modernih reklamnih poruka. Postao je poznat po svojoj litografiji slavne francuske glumice Sare Bernar. Njegova umetnička dela poznata su širom sveta a posebno mesto zauzima "Slovenska epopeja" koji čini serija od 20 slika među kojima je i slika sa motivom iz srpske istorije "Krunisanje cara Dušana".

Klašterni pivovar Strahov, je najstarija pivnica u Pragu. Nalazi se u zgradi bivšeg Strahovskog manastira iz XII veka, u podnožju praškog grada – Hradčana. Klašterni pivovar je muzej proizvodnje piva, pivnica i tradicionalni češki restoran. Putnicima ČSA se nudi 30% na specijalnu turu u kojoj će se upoznati sa tradicijom piva u Češkoj i njegovom proizvodnjom. Degustacije piva su nezaobilazne.

Moser je jedna od najpoznatijih čeških fabrika kristala koja postoji od 1857. godine. Proizvodnja kristala ima ogromnu tradiciju u Češkoj. Sa boarding karticom ČSA putnici mogu ostvariti popust od 5% na svu robu u prodavnicama Moser. Za izabrane proizvode popust se kreće i do 30%. prodavnice Moser se nalaze u Pragu i Karlovim Varima.