Sve više aviokompanija omogućava putnicima da sa svojim boarding karticama ostvare dodatne pogodnosti i popuste. Alitalija je najnovija koja je uvela tu mogućnost za svoje putnike.

Program "Doživite Italiju" (Vivi L'Italia) omogućava brojne zanimljive popuste u mnogim italijanskim gradovima: Rim, Milano, Torino, Đenova, Venecija, Trst, Bolonja, Firenca, Napulj, Bari, Brindizi, Palermo, Katanija i Trapani. Potrebno je samo da sačuvaju svoju boarding kartu sa leta ka nekom od ovih gradova.

Putnici ka Rimu i Milanu mogu da ostvare 50% popusta na obrok u nekom od restorana do koga će doći preko novog restoranskog online portala "Menuale".

U Rimu i Palermu je moguće ostvariti popust na karte za vožnju panoramskim autobusom za razgledanje grada. U Palermu je na sniženju cena karte za Muzej marioneta "Antonio Paskvalino" kao i za lutkarske predstave u ovom muzeju.

Posetioci Napulja mogu da ostvare popuste na izlet do velikog outlet sela Cilento pored grada kao i na kupovine u prodavnicama u ovom centru.