Aviokompanija Air France-KLM je počela je krajem prošle godine da primenjuje svoj korporativni program „Bluebiz“ i u Srbiji. Ovaj program beneficija namenjen preduzećima svih veličina jedan je od najjednostavnijih na svetu. Za razliku od većine sličnih programa u kojima se skupljaju apstraktne milje (bodovi, poeni) Bluebiz nudi skupljanje evra i to po veoma jednostavnoj formuli.

Svaki obavljeni let nosi određeni broj bodova a svaki bod vredi jedan evro. Svi zaposleni u preduzeću koje je član Bluebiz programa ostvaruju nagradne bodove (evre) i oni se sabiraju na kompanijskom nalogu. U isto vreme zaposleni ostvaruju i nagradne bodove za sopstveni frequent flyer program „Flying Blue“ tako da ne ostaju uskraćeni za lične beneficije.

Posebna prednost Bluebiz programa je što on ne postavlja bilo kakava ograničenja. Zarađivanje bodova se ostvaruje na svim letovima kompanije Air France-KLM bez izuzetka i to po veoma jednostavnoj tablici (pogledati tabelu). Broj bodova zavisi od klase na kojoj se putuje i destinacije. Firmama se ne postavljaju dodatni uslovi a one sa svojim bodovima (evrima) mogu raspolagati po sopstvenoj želji. Zarađenim evrima mogu plaćati naredne karte u punom iznosu (sa svim taksama). Karte se mogu kupovati kod sopstvenog avioagenta i nije potrebna nikakava posebna procedura. 

Tabela: Nagradni bodovi na intekontinentalnim letovima (1 bod = 1 evro)

 

First Class

Business Class

Premium Voyageur 

& Alizé

Voyageur / Economy
Tarifne klase na letovima

Air France i KLM
P,F J,C D I,Z S,A,W Y,B,M U,K,H,L Q,T,N,R,G
Afrika, Amerika, Azija, 

Karibi, Bliski Istok
300 250 200 150 80 60 40 30
Okeanija 600 500 400 300 160 120 80 60
Unutrašnja Afrika / Amerika / Azija / Karibi / Okeanija 40 35 30 20 15 10 8 5

Tabela: Nagradni bodovi na evropskim letovima (1 bod = 1 evro)

 

PREMIUM Business

PREMIUM Economy

Voyageur / Economy
Tarifne klase na letovima

Air France i KLM
J C Z Y,W,S,A B,U,M K,H,Q,L T,E N,R,G
Evropski direktni letovi 70 60 50 30 15 12 10 8
Evropa, Sev. Afrika, Izrael
(letovi u okviru konekcije)
80 70 60 40 20 16 12 10

* Napomena: Bez primene na evropskim letovima koji su transferni ka interkontinentalnim destinacijama.

Učlanjenje u program je veoma jednostavno i zahteva malo vremena, samo par minuta. Podaci koji su potrebni su ime firme i kontakt podaci kao i podaci osobe koja će administrirati nalog. Ta osoba može da bude i avioagent. Prilikom učlanjenja Air France-KLM svakom novom preduzeću poklanja 75 bodova (evra) koji će im biti dodati na račun ako u roku od tri meseca ostvare bar jedno putovanje.