Jat Airways i osiguravajuće društvo DDOR Novi Sad juče su potpisali ugovor o besplatnom putnom zdravstvenom osiguranju putnika Jat Airways-a. Ugovor je potpisan svečano uz prisustvo potpredsednika Vlade Srbije za evropske integracije, gospodina Božidara Đelića. Sa zajedničkog skupa odsustvovao je ministar za infrastrukturu gospodin Milutin Mrkonjić, koji se nije pojavio iako je bio najavljen brojnim okupljenim novinarima.

Ugovorom je predviđeno da svi putnici Jat Airwaysa od danas 1. aprila imaju besplatno putno zdravstveno osiguranje uz kupljenu povratnu aviokartu na letovima srpskog nacionalnog avioprevoznika.

Pravo na ovo osiguranje imaju:

  • Putnici sa srpskim državljanstvom (pasošem Republike Srbije)
  • Putnici sa POVRATNOM kartom na bilo kom letu Jat Airwaysa

„Putno zdravstveno osiguranje biće pruženo u okviru jednog od najvećih evropskih sistema medicinske pomoći – Koris (Coris), što uz tradiciju i iskustvo DDOE Novi Sad, garantuje visok kvalitet usluge. Medicinske usluge u Evropskoj Uniji izuzetno su skupe, pa građani koji na put krenu bez polise putnog zdrvstvenog osiguranja rizikuju da se izlože ogromnim troškovima, ili čak da im u nekim situacijama ne bude pružena pomoć lekara„, rekao je dr Kristijan Oto Noi (Christian Otto Neu), generalni direktor DDOR Novi Sad.

Putno zdravstveno osiguranje podrazumeva:

  • ambulantno i bolničko lečenje
  • neodložne operacije i stomatološke intervencije
  • nabavku lekova i drugog medicinskog materijala
  • RTG dijagnostiku
  • prevoz do lekara i bolnice, kao i povratak u zemlju nakon izvršenog lečenja

U slučaju iznenadne bolesti, nezgode ili neophodne pomoći putnici traba da pozovu dežurni centar CORIS Ljubljana na telefon: +386 1 519 20 20.

Sve potrebne informacije putnici će dobiti na srpskom jeziku.Svojstvo putnika dokazuje se avionskom kartom i pasošem.
U uputstvu o ovom osiguranju koje su izdali Jat Airways i DDOR Novi Sad stoji da je putnik, odnosno korisnik osiguranja obavezan da zahtev za naknadu troškova podnese u roku od mesec dana od dana završetka lečenja ili prevoza, odnosno povratka u zemlju.