Austrian Airlines je tokom ovog leta otvorio specijalne šaktere za prijavu porodica sa decom na let. Ovakvi šalteri poznati pod imenom "family check-in" (porodično prijavljivanje) već postoje kod Lufthanse na aerodromima u Frankfurtu i Minehenu.

Šalteri koji su odvojeni za porodice sa decom (do 12 godina) su 333, 334 i 335 i nalaze se u Terminalu 3, najnovijem terminalu na bečkom aerodromu, koji koriste osim Austrian Airlinesa i druge aviokompanije iz Star Alliance.

Ovi šalteri namenjeni porodicama sa decom su specijalno dizajnirani i odvojeni od ostalih šaltera. Oni su ograđeni paravanima sa slikama aviona koje su idealne za porodične fotografije pre puta. Dok čekaju da se procedura čekiranja završi deca mogu da se igraju raspoloživim igračkama. Uz kupon za ukracavanje u avion deca dobijaju i male igračke na poklon.

Osim ovih šaltera, u Beču je otvoren i poseban porodični zabavni gejt (Family Fun Gate). Ovaj gejt se nalazi iza pasoške kontrole i nakon komercijalne zone u tranzitnom delu novog terminala (na početku "F" gejtova).

Family Fun Gate je mesto za decu, gde mogu da se igraju. Tu se nalaze tobogani, okviri za penjanje, labirint, zmije od pene i druge dečje igračke i zanimacije. U okviru ove zone se nalazi i posebna prostorija za zamenu pelena bebama.