Austrian Airlines je uveo nova, jednostavnija pravila za dozvoljeni prtljag za karte koje će biti kupljene posle 01. juna 2011. Novi koncept se već koristi na letovima za SAD i Kanadu i putnici su ga dobro prihvatili. Dozvoljena količina prtljaga podrazumeva tačno definisan broj kofera koji ulaze u dozvoljeni besplatni prtljag.

Broj kofera je određen klasom putovanja. Ubuduće, putnicima je omogućeno da ponesu više prtljaga na letovima za Evropu i dugolinijskim letovima za Aziju i Bliski Istok.

Putnicima ekonomske klase je sada omogućeno da spakuju tri kilograma više u svoj prtljag i ponesu jedan prtljag težine do 23kg na svoj let. Do sada putnici su imali pravo na neograničen broj prtljaga ukupne težine do 20kg. Putnici biznis klase imaju pravo na 2 prtljaga, svaki do 32kg težine. Ukupna težina koju mogu da ponesu sa sobom na let iznosi 64kg. Do sada besplatni prtljag je iznosio 30kg. Deca do dve godine koja nemaju svoje sedište, takođe imaju pravo na jedan besplatan prtljag do 23 kg težine i na kolica na rasklapanje.

Austrian Airlines je takođe pojednostavio i svoju strukturu za naplatu prekomernog prtljaga i razlika postoji između letova unutar Evrope i interkontinentalnih letova. Višak prtljaga će ubuduće biti obračunat na osnovu broja i težine prtljaga.

Na primer, drugi kofer težine do 23 kilograma u ekonomskoj klasi unutar Evrope ili na interkontinentalnim letovima košta 50 evra po pravcu što će biti povoljnije nego da se jedan kofer pretovari preko 23kg i da se u tom slučaju plaća višak prtljaga po postojećoj tarifi po kilograma viška.

Za karte kupljene pre 1.juna primenjivaće se pravila koja su važila prilikom kupovine karte.

Sve informacije o novim uslovima besplatnog prtljaga koja će stupiti na snagu 1.juna 2011. možete pronaći na www.austrian.com.

Austrian Airlines je najveća austrijska avio kompanja koja nudi vezu do preko 130 destinacija širom sveta. Austrian je lider na tržištu u Istočnoj i Centralnoj Evropi sa 46 destinacija u svojoj ponudi. Idealnu povezanost istoka i zapada omogućava glavni aerodrom (hub) kompanije Austrian u Beču, zahvaljujuci svojoj idealnoj geografskoj poziciji u srcu Evrope. Austrian Airlines je deo Lufthansa Grupe, najveće avio grupe u Evropi i članice Star Alliance, najvećeg saveza avio kompanija na svetu.

Više o ovoj kompaniji možete čitati na posebnoj strani na našem sajtu.

Pregled važnijih promena

  Besplatan prtljag za karte kupljene
POSLE 1.juna 2011
      
Besplatan prtljag za karte kupljene
 PRE 1.juna 2011
 
Putnici ekonomske klase 1 prtljag težine do 23kg Neograničen broj komada
ukupne težine do 20kg
Putnici biznis klase 2 prtljaga težine do 32kg po komadu Neograničen broj komada
ukupne težine do 30kg u totalu
Deca do 2 godine
koja nemaju svoje sedište
1 prtljag težine do 23kg
+ 1 kolica na rasklapanje težine do 10kg
ekonomska klasa 10kg
biznis klasa 10kg