Austrian Airlines je završio preuređenje putničkih kabina u celokupnoj svojoj dugolinijskoj floti.

Preuređenje putničke kabine u avionima za dugolinijski (interkontinentalni) saobraćaj počelo je u januaru ove godine. Prvi preuređeni avion je bio Beoing 767-300ER poleteo je krajem januara na liniji od Beča do Dubaija. Do danas je nove kabine dobilo i ostalih pet aviona ovog tipa kao i četiri Boeinga 777-200ER.

Ukupno je ugrađeno 2538 novih sedišta u ekonomskoj i biznis klasi. Postavljen je i novi napredni elektronski sistem zabave tokom leta.

Nova sedišta u ekonomskoj klasi pružaju više komfora putnicima, dok su sedišta u biznis klasi još udobnija i osim više prostora imaju i mogućnost pretvaranja u krevet, a imaju i ugrađen masažer i dodatni prostor za odlaganje ličnih stvari putnika.

Elektronski sistem zabave tokom leta je obogaćen novim sadržajima i nudi znatno veći izbor filmskih hitova.

Uz sva ova poboljšanja zadržan je standardni ketering Austrian Airlinesa koji obezbeđuje DO&CO, jedna od najstarijih, najpoznatijih i najboljih ketering kompanija na svetu sa brojnim svetskim nagradama i priznanjima.

U Austrian Airlinesu su sigurni da će nove putničke kabine značajno povećati zadovoljstvo putnika, koje je prema kompanijskim istraživanjima već uvećano za 31% od početka njihovog uvođenja. Austrian Airlines je investirao više od 90 miliona evra u ovo unapređenje.

Dugolinijska flota će biti uvećana za jedan novi avion – Boeing 777-200ER, koji će biti iznajmljen od Vietnam Airlinesa. Zbog novog aviona Austrian razmatra proširenje mreže linija u interkontinentalnom saobraćaju u regionioma Severne Amerike i Azije.