Nova kabina biznis klase u avionima Austrian Airlines-a biće postavljena od novembra 2012. godine.

Nova sedišta koja mogu da se obore do horizontalne pozicije i na taj način se pretvore u krevet  glavna su odlika nove biznis kabine Austrian Airlines-a na koju su u ovoj kompaniji veoma ponosni. Sistem vazdušnih jastučića će doprineti osećaju udobnosti, a putnicima će omogućiti da samostalno biraju tvrdoću (ili mekoću) sedišta prema svojim željama i potrebama.

Sedišta će imati ugrađene masažere, tako da će sedenje predstavljati ne samo potpuno udobni doživljaj već će biti i relaksirajuće.

Promene u biznis klasi pratiće i promene usluga tokom leta. Putnicima će na raspolaganju biti novi nagrađivani meniji ketering kompanije DO&CO za koje će biti angažovani vrhunski kuvari. Elektronski sistem zabave tokom leta će biti obogaćen i ponudiće putnicima više od sto sati zabavnog programa.

Kabina ekonomske klase u avionima za interkontinetalni saobraćaj biće takođe zamenjena i poboljšana novim ergonmskim sedištima, redizajniranim tako da putnicima pruže više prostora i dodatnu udobnost.

U Austrian Airlines-u naglašavaju da će svih šest aviona Boeing 767 i četiri aviona Boeing 777 koji se nalaze u floti ove kompanije biti opremljeni novom kabinom do kraja aprila naredne godine. Na promene putničkih kabina dugolinijske flote Austrian će potrošiti 90 miliona evra.

Izvršni direktor Austrian Airlines-a Jan Albreht smatra da je ova promena veoma važna za kompaniju i da predstavlja prekretnicu u razvoju interkontinentalnog (dugolinijskog) saobraćaja. Austrian je prema njegovim rečima prošle godine prevezao 1,1 milion putnika u dugolinijskom saobraćaju na više od 5.500 letova.

Osim novih sedišta i nove usluge putnici će biti prijatno iznenađeni i kompletno novom atmosferom u samoj kabini. Planirana je drugačija unutrašnja kolorna šema.

Osim dugolinijske flote Austrian završava i sređivanje putničkih kabina u evropskom (kratko i srednjelinijskom) saobraćaju. Nova sedišta biće postavljena i u avione Dash i Fokker.