Od 1. aprila 2012. Air France će uključiti Airbus A380 (super-džambo) na liniju od Pariza (aerodrom Šarl de Gol) do Singapura. Air France ovu liniju održava svakodnevno avionom Boeing 777, ali će od 1. aprila tri nedeljna polaska biti obavljana znatno većim Airbusovim A380.

"Air France teži da učvrsti svoje pozicije na azijskom tržištu i zato je izabrao Singapur, kao najvažnije čvorište u tom regionu", izjavio je Pol Rombik, generalni menadžer Air France-a za azijsko-pacifički region.  Air France zahvaljujući kodšer sporazumu sa Qantas-om, nudi putnicima povoljne konekcije preko Singapura do austrlijskih gradova Sidnej, Melburn, Brizbejn, Pert i Adelejd.

Tokom letnje sezone 2012. Air France će obavljati sedam super-džambo ruta i ovaj avion će koristiti na letovima iz Pariza do Njujorka (JFK), Vašingtona, Los Anđelesa, Montreala, Johanesburga, Tokija (Narita) i Singapura.

Air France je bila prva evropska aviokompanija koja je u saobraćaj uključila Airbus A380, u 2009. godini. Svi avioni A380 koji su u Air France-ovoj floti imaju kapacitet od 516 sedišta podeljenih u četiri putne klase: La Premier, sa devet sedišta lociranih na donjem nivou, Biznis klasa, sa 80 sedišta lociranih na gornjem nivou, Premium Voyageur klasa, sa 38 sedišta na gornjem novou iza biznis klase. Ostatak čini Voyageur (ekonomska) klasa sa 449 sedišta na oba nivoa.

Airbus A380 je najtiši i ekološki najčistiji avion u kategoriji širokotrupnih četvoromotornih aviona. Njegovu unutrašnjost odlikuju inovativna rešenje rasvete koja prati faze leta i doba dana, kako bi putnicima bio omogućen što prijatniji boravak. Između putničkih kabina ovog aviona nalaze se i umetnička galerija i šest barova.