Air France je predstavio novu kabinu biznis klase u dugolinijskom saobraćaju. Ova klasa će biti u ponudi na prvim avionima Boeing 777 od ovog leta.

U floti Air Francea se nalazi 44 aviona Boeing 777-200ER i 777-300ER, a prvi avioni će dobiti nova sedišta u junu ove godine. Očekuje se da će celokupna flota za dugolinijski saobraćaj biti opremljena novom biznis klasom do leta 2016. godine. Ukupno treba da bude postavljeno 2102 nova sedišta.

Novu biznis klasu odlikuju specifična sedišta spakovana u kabine čiji oblik je opisan kao "čaura svilene bube" i koje nude znatno više intimnosti putnicima. Sva sedišta imaju direktan kontakt sa prolazom i mogu da se obaraju pod uglom od 180 stepeni i da se pretvore u krevet.

Sedišta su opremljena velikim ekranima od 16 inča (41cm) za korišćenje elektronskog sistema zabave tokom leta. Putnici će sistemom zabave upravljati na način na koji se koriste tablet računari. On će sadržati preko hiljadu časova najraznovrsnijih programa (filmova, muzike, TV i dokumentarnih emisija) na 12 različitih jezika među kojima su francuski, engleski, kineski, japanski, korejski i arapski. Putnici će na sedištima imati i USB utičnice za svoje elektronske uređaje kao i slušalice za korišćenje elektronskog sistema zabave.

"Air France u okviru plana Transform 2015 nastavlja da razvija ponudu za visokoplatežne klijente. Uz investiciju od 500 miliona evra ovaj projekat treba da donese najvišem nivou usluge i izdvoji Air France u pogledu ophođenja prema klijentima", stoji u saopštenju Air Francea.

Dugolinijski saobraćaj je od ključnog značaja za Air France i on ostvaruje dve trećine prihoda ove kompanije. Air France godišnje preveze 15 miliona putnika u dugolinijskom saobraćaju. Osim promene kabine biznis klase Air France će promeniti i premijum (od aprila) i ekonomsku (od juna) klasu u svojoj dugolinijskoj floti.